NO RACE FROM NO RAIN

 ΟΧΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΡΟΧΗΣ. 



Μετά από την παρακολούθηση επί τριημέρου των απόψεων για την μη διεξαγωγή του αγώνα του ΠΠΤ στην πίστα Athens circuit των Μεγάρων οι Spartans, έχουν να σημειώσουν τα εξής:

1.Αναμφίβολα και χωρίς εξαίρεση όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και σίγουρα ο καθείς ιδιώτης, επαγγελματίας η αθλητής προπάντων έχει δικαίωμα στην γνώμη του η οποία θα πρέπει να γίνεται σεβαστή.

2.Επίσης όλοι οι αναβάτες στην πραγματικότητα είναι οι σύγχρονοι μονομάχοι, που ενώ καμία λογική δεν επιτρέπει συμμετοχή σε κάτι στο οποίο κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, αυτοί (οι αθλητές) οδηγούμενοι από την φύση του ανθρώπου, ξεπερνούν την λογική, τον φόβο και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, καταφέρνοντας να εξισωθούν κάποιες στιγμές με λαμπρούς φάρους, που έχουν μείνει στην ιστορία ως ήρωες η ημίθεοι.

3.Σίγουρα όλοι αγωνίζονται για την άπτερο νίκη και αυτό είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση όλων.

Στον αγώνα λοιπόν αυτό ο αθλητής μας ήθελε κατηγορηματικά να συμμετάσχει και ήθελε να πραγματοποιηθεί αγαπώντας και γνωρίζοντας τα ανωτέρω αλλά και πειθόμενος σε αυτά.

Αυτή βέβαια η άποψη-απόφαση δεν στηρίχθηκε μόνο στα ανωτέρω, αλλά και στην βεβαιότητα μας ότι η συγκεκριμένη πίστα, μετά το "στέγνωμα" όλων των Κ, το οποίο πραγματοποιήθηκε δεν ήταν περισσότερη επικίνδυνη από τους "στεγνούς" αγώνες που διεξάγονται στην ίδια πίστα.

Φυσικά απόλυτα δικαιολογημένοι κρίνονται νομίζω από όλους και αυτοί που ίσως δίστασαν περισσότερο ως νέοι αγωνιζόμενοι αλλά και παλαιότεροι, μια και οι βρόχινες συνθήκες είναι αραιές στην χώρα μας, σε αυτό όμως το σημείο οι πιο ψημένοι αθλητές θα έπρεπε να ενθαρρύνουν τους άλλους αναβάτες και όχι να τους τρομοκρατούν με πνιγμούς και καταποντισμούς !!!

Με απόλυτη ειλικρίνεια όμως και χωρίς να αποφεύγουμε την αγωνιστική πλευρά της σκέψης μας, επίσης θεωρούσαμε ότι στην βροχή ο αθλητής μας είχε υπεροχή και καθώς το πρωτάθλημα είναι πολύ κοντά βαθμολογικά για τους προπορευόμενους αναβάτες, θέλαμε να διεξαχθεί ο αγώνας, κάτι που για άλλους σίγουρα λειτούργησε αντίθετα.

Ερχόμαστε λοιπόν στο σημείο να ρωτήσουμε όλους τους αναβάτες εάν από το πρωί που φεύγανε από το σπίτι τους θέλανε την μη διεξαγωγή του αγώνα γιατί ίσως θεωρούσαν ότι δεν θα τους συμφέρει βαθμολογικά, καθώς από μόλις στις 10 το πρωί όλοι θέλανε να μην γίνει ο αγώνας, αλλά και πολλοί διατυμπάνιζαν την σίγουρη ακύρωση με βεβαιότητα, σαμποτάροντας έτσι ανάμεσα στις τέντες τον αγώνα αυτό καθεαυτόν αλλά και όλες τις προσπάθειες που τελικά παρέδωσαν την πίστα με καθαρό ασφαλτοτάπητα.

Τα δε υπόλοιπα περί ωρών είναι ακατανόητα για εμάς καθώς στην Cervia Ιταλίας, μια πίστα κοντά στην Αδριατική, πολύ σφιχτότερη από τα Μέγαρα με μεγαλύτερη επικινδυνότητα έχουμε φτάσει να αγωνιζόμαστε την νύχτα λόγω αντίξοων συνθηκών με προβολείς, αλλά και στην South Garda στην πίστα Lonato, μετά από σφοδρή χιονόπτωση το βράδυ πριν τον αγώνα η πίστα παραδόθηκε με καθυστέρηση 5 ωρών και ο αγώνας έγινε κανονικά.

Βέβαια εκεί υπήρχαν περισσότερες από 370 συμμετοχές από όλον τον κόσμο και όλοι ήθελαν να αγωνιστούν καθώς αγωνιζόντουσαν από 5 χρονών, έχοντας μηχανοκίνητη παιδεία και γνωρίζοντας επακριβώς γιατί βρίσκονται εκεί.

Ο επίμαχος αγώνας επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται ότι τελικά θα γινότανε με ήλιο και ίσως θα χρησιμοποιούνταν και slick ελαστικά στις μεγάλες κατηγορίες, 

Κλείνοντας ελπίζουμε αντί να πραγματοποιείται ακύρωση σε βρόχινο αγώνα, την επόμενη φορά που θα βρέχει να συναντήσουμε αναβάτες να κάνουν προπόνηση !!!!!!


Related

MOTO NEWS 3741357156969171475

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

TRANSLATE

FOLLOW



THEOFANIS MICHAS

THEOFANIS MICHAS HISTORY

MOTO SHOP

SPARTANS EXTREME RACING

KARTRACES

KARTNEWS

PERISTERAS TYRES

DUNLOP

TRIUMPH

IMR

STELPET

SHOEI

SIDI

IXS

ROTAX

RACE CALENDAR

2018
HELLENIC MOTORCYCLE SPEED CHAMPIONSHIP

DATEPLACE
1ος31 MARCH – 1 APRILMEGARA
2ος28-29 APRILTRIPOLI
3ος26-27 MAYSERRES
4ος23-24 JUNEMEGARA
5ος1-2 SEPTEMBERSERRES
6ος20 – 21 OKTOBERMEGARA

CONTACT US

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SEARCH

VISITORS

item